Meer Hogesteeg

Met hulp van de heer Willem Ruisch en het Gemeentearchief Oud-Wageningen heb ik nog een aantal historische foto’s en hun toelichting kunnen bemachtigen van de Hogesteeg te Wageningen. De Hoogesteeg was een verbindingsweg tussen Hoevestein en de Bornsesteeg.

gen_huiberts_hogesteeg_h0210

Rechts staat de boerderij van Gerrit Schuijlenburg aan de Hoogesteeg 3. Daarachter staat de boerderij van Mekking aan de Hoogesteeg 1. Gerrit Schuijlenburg was koopman in manufacturen en ouderling van de Gereformeerde Gemeente. In zijn achterhuis werd in de twintiger jaren nog enige maanden gekerkt.

gen_huiberts_hogesteeg_h0211

Nogmaals de boerderij van Gerrit Schuijlenburg.

gen_huiberts_hogesteeg_h0209

De achterzijde van de boerderij van Gerrit Schuijlenburg.

gen_huiberts_hogesteeg_h0208

Op deze foto uit ca. 1937 de boerderij van dhr. J. Jacobs, landbouwer, aan de Hoogesteeg 5. Dhr. Jacobs bezat een kudde schapen die hij kon laten grazen op de velden van het sportpark.
Hier heeft ook Van den Brink gewoond. Als loonwerker is hij in de jaren ’50 van de vorige eeuw begonnen met ploegen en frezen met een tweewielige trekker van het merk Holder.

gen_huiberts_hogesteeg_h0207

Aan de Hoogesteeg stond dit blok van vier aaneengebouwde huizen dat de bijbelse naam ‘De Ark’ droeg. In dit blok woonden o.a. de families Vermeer, Roseboom, Looijen en van Manen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie