Een avondje André Rieu

Andre Rieu 5Afgelopen zondag zijn we naar een concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht geweest. De kaartjes waren een cadeau van André Rieu aan een Tuk Tuk verhuurbedrijf die wer een reservering annuleerde omdat André Rieu de Tuk Tuks weer nodig had voor zijn concerten in Maastricht. Hoe dan ook, gratis kaartjes laat je niet lopen en een avondje André Rieu wilden we wel meemaken.

Wat kunnen we ‘the day after’ concluderen na een avondje André Rieu op het Vrijthof:

Andre Rieu 2In de eerste plaats dat ik toch zelf nooit een kaartje zou kopen voor het concert. Het was mooi om eens mee te maken, maar eigenlijk is de sfeer op een dvd van zo’n concert toch veel fijner dan als je zelf in het publiek zit met kletsende bejaarden om je heen.

In de tweede plaats dan André ontzettend houdt van het orkest en zijn gasten. Hij blijft maar vragen om applaus. Keer op keer en (drie)dubbelop.

In de derde plaats dat André heel erg houdt van Maastricht en dat hij geen gelegenheid laat lopen dat te vertellen. En dan bij voorkeur in het Mestreechs. Het feit dat op het plein veel meer niet-Maastrichtenaren zaten (hij vroeg er zelf naar) veranderde daar niets aan.

In de vierde plaats vond ik het voor en na de pauze eigenlijk een beetje saai en onsamenhangend. Het thema was Italië, maar meer dan de helft van de liedjes hadden helemaal niets met Italië te maken.

Andre Rieu 4In de vijfde plaats kunnen we concluderen dat Rocco Granata leeft. Ik wist het niet. Ben er ook niet helemaal van overtuigd dat ik het wilde weten.

Maar wat ik nu ook weet is dan een André Rieu concert eigenlijk drie helften heeft: voor de pauze, na de pauze en een toegift die ook gewoon een uur duurt.

En juist die toegift maakte deze avond gewoon leuk. Geen opera, geen Straus, geen wals. Het feest begon met Alle menschen werden brüder en via O sole mio kwamen we vanzelf bij Rocco Granata (die van Marina) en Storie di tutti i giorni, bij ons beter bekend als De meeste dromen zijn bedrog van Marco Borsato.

Eigenlijk is mijn conclusie dat André Rieu en zijn Johan Straus Orchestra gewoon een heel lekkere feestband zijn.

 

Andre Rieu 3

 

Aanbevolen dvd’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie